Mesrur Barzani: IŞİD'in Kürdistani bölgelerdeki faaliyetleri konusunda defalarca uyarmıştık

Başbakan Mesrur Barzani, IŞİD terörirstlerinin Kürdistani Bölgelerde güvenlik boşluğundan faydalanarak saldırılarını arttırdığını, bölge halkı için büyük tehdit ve tehlike oluşturduğunu söyledi.

Mesrur Barzani: IŞİD'in Kürdistani bölgelerdeki faaliyetleri konusunda defalarca uyarmıştık

Başbakan Mesur Barzani dün gece Germiyan idaresinin Kuleco bölgesinde 5 Peşmerge’nin şahadeti ve 4 peşmerge’nin yaralanması ile sonuçlanan IŞİD teröristlerinin saldırısına ilişkin bir mesaj yayımladı.

Başbakan mesajında şehit düşen Peşmergelerin ailelerine başsağlığı dileyerek acılarını paylaştığını, yaralılara da acil şifalar diledi.

Başbakan mesajının devamında şu ifadlere yer verdi: “Kürdistani bölgelerde güvenlik boşluğundan faydalanan IŞİD teröristlerinin yeniden örgütlendiklerine, bölge halkı ve güvenliği için ciddi bir tehdit olduklarına dair defalarca uyarmıştı

Acilen Irak ordusu ve Peşmerge Güçleri Ortak Operasyonlar Odası Merkezi aktifleştirilmesi gerekir. IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon ile işbirliği içerisinde bu bölgelerdeki güvenlik boşluğu doldurulmalıdır.

Peşmerge Bakanlığını IŞİD teröristlerinin tehditlerinin önlenmesi, saldırıların sınırlandırılması, Peşmerge ve bölge halkına zarar vermelerinin önüne geçmeleri kjonusunda gerekli tedbirleri alması ve hazırlıklarını arttırması konusunda görevlendirdik.”