HDP: Eylül ayında tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir deklarasyon açıklayacağız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, muhalefete, iktidara ve Kürt hareketine çağrıların yer alacağı bir deklarasyon açıklayacaklarını duyurdu.

HDP: Eylül ayında tüm Türkiye’yi ilgilendiren bir deklarasyon açıklayacağız

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Şırnak’ta düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Konuşmasına Kürtçe başlayan HDP Eş Genel Başkanı Sancar ülkenin kritik bir süreçten geçtiğini vurgulayarak HDP’nin kapatılması durumunda mücadelelerine devam edeceklerini belirtti.

İktidara karşı demokrasi ittifakı kurduklarını kaydeden Sancar, Türkiye’nin bütün sorunlarının kaynağının Kürt sorunu olduğunu bildirdi.

Kritik kararlar alma zamanı olduğunu vurgulayan Sancar, halkla yaptıkları buluşmalar sonrası Eylül ayında deklarasyon ilan edeceklerini duyurdu. Bu deklarasyonda ülkenin sorunlarına yönelik çözüm önerilerinin yer alacağını bildiren Sancar, şöyle konuştu:

“Meydanlarda sizlerle buluştuk, burada halkımızın yüreğini dinledik. STK’lerle istişareler yaptık, alimlerimizden irfan aldık. Ev ev, sokak sokak dile getirilen önerileri aldık. Çünkü önümüzdeki dönem bazı kritik kararları alma dönemidir. Çünkü finalde neyi nasıl yapacağımızı ortaya koymamız, halkımıza ilan etmemiz gerekiyor. Bunu da Eylül ayı içinde yapacağız.

Bizim yolumuz bellidir, ama nasıl yürüyeceğiz sorusunun cevabını buradan aldıklarımızla karar altına alacağız. Buradan bize gelen fikirlerle, önerilerle, aldıklarımızla belirleyeceğiz; bize gelen seslerle, nefeslerle belirleyeceğiz. Yolumuz demokrasidir, yolumuz özgürlüktür, barıştır, adalettir.

Parti kurullarımızı toplayıp, buradan aldıklarımızı enine boyuna, en ince ayrıntısına kadar ele alacağız, değerlendirip kararlarımızı vereceğiz. Bu kararları bir deklarasyon haline getireceğiz. Ülkenin temel sorunlarına, acil meselelerine ve özel gündemlerine dair çözüm önerilerimizi ve yöntemlerimizi bu deklarasyona koyacağız. Bu deklarasyon; ülkenin temel sorunlarına, acil meselelerine ve özel gündemlerine dair karar, öneri ve çözüm yöntemlerimizi içerecek.”

Sancar, deklarasyonda muhalefete, iktidara ve Kürt hareketine çağrılarının olacağını ve HDP olmadan herhangi bir çözümün mümkün olmadığını ifade etti.