Pompeo: Başkan Trump, çok farklı bir eylem planı başlattı

Pompeo: Başkan Trump, çok farklı bir eylem planı başlattı

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, “Spekülasyona girmeden, Başkan Trump’ın, İran’ın Amerikan menfaatlerine saldırılarına cevap vermek için gereken tüm kaynaklara sahip olduğumuzdan emin olabilirsiniz” dedi.

Amerikan Fox & Friends’e konuşan Pompeo, yaptırımlarla birlikte İran yönetimine geri adım attırmakta kararlı olduklarını söyledi.

Yaptırımların kesinlikle etkili olduğunu belirten Pompeo, “Karşılaştığımız terör tehdine karşı Başkan Trump, çok farklı bir eylem planı başlattı. Sadece nükleer programlarını durdurmak değil terörü finanse den kampanyalarını da engellemeye kararlıyız” dedi.

Pompeo, İran'la savaş hedeflemediklerini ve amaçlarının caydırıcılık olduğunu belirterek, “Bu önemli bir görev. İran İslam Cumhuriyeti 40 yıldır terörü destekliyor ve Başkan Trump rejimin gidişatını ve tavrını değiştirmeye kararlı” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca, “Spekülasyona girmeden, Başkan Trump’ın, İran’ın Amerikan menfaatlerine saldırılarına cevap vermek için gereken tüm kaynaklara sahip olduğumuzdan emin olabilirsiniz” ifadesini kullandı.