Putin, orduya "dur emri verdi" ancak...

Putin'in orduya dur emri verdiğini söyleyen Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ancak Ukrayna'nın müzakereyi reddetmesinin ardından Rus ordusunun ilerleyişini devam edeceğini belirtti.

Putin, orduya "dur emri verdi" ancak...

Sputnik’in haberine göre, Peskov, "Ukrayna yönetimiyle yapılması beklenen müzakereler nedeniyle Rusya Başkomutanı ve Devlet Başkanı, dün ana Rus güçlerinin ilerleyişini durdurması yönünde emir verdi. Fakat Ukrayna tarafının müzakereyi reddetmesi nedeniyle bu sabah ana Rus güçlerinin ilerleyişi harekat planına uygun olarak yeniden başladı" dedi.

Putin'in “dur” emri sonrasında bazı noktalarda askeri faaliyetlerin devam ettiğini, “mobil milliyetçi ve Banderacı gruplarla” çatışmalar yaşandığını belirten Peskov, "Bu gruplar, 'cihat mobil' usulüyle saldırı araçları yükledikleri taşıtlar özellikle de kamyonlar kullanıyorlardı. Artık bunlara 'Bandera mobil' deniyor" diye konuştu.

Batı'nın yaptırımlarının son derece ciddi olduğunu ve Rusya'nın bunlara ciddi şekilde ve önceden hazırlandığını anlatan Peskov, "Şimdi ek analiz, ilgili kurumların koordineli çalışma yapması gerekiyor. Yaptırımların verdiği zararın en aza indirgenmesi, ekonominin tüm sektörlerinin ve tüm ekonomi sistemlerinin kesintisiz olarak işleyişini sürdürmesi için derhal önlemler alınıyor" diye konuştu.