PYD asayişi, Rojava’daki Kurdistan24 kanalını kapattı

Kurdistan24 tarafından yapılan açıklamada, televizyonun Rojava ofisinin PYD asayişi tarafından kapatıldığı bildirildi.

PYD asayişi, Rojava’daki Kurdistan24 kanalını kapattı

Kurdistan24 tarafından yapılan açıklamada, televizyonun Rojava ofisinin PYD asayişi tarafından kapatıldığı bildirildi.

Kurdistan24’ten yapılan açıklamada, “Maalesef, Demokratik Birlik Partisi (PYD) asayişinin kararıyla Kurdistan24’ün Rojava ofisi bugün tekrar kapatıldı” denildi.

Kurdistan24 televizyonunun ofis, muhabir ve ekibiyle birlikte Kürdistan’ın bu parçasındaki gelişmeleri tarafsız bir şekilde dünyaya aktardığının belirtildiği açıklamada, hiçbir zaman yasa ve uygulamaların çiğnenmediği ifade edildi.

Açıklamada, “Kurdistan24, ulusal bir kuruluş olarak, ulusal sorunlara karşı sorumluluk bilinciyle muamelede bulunmuş ve Kürdistan’ın tüm parçalarında halkın beklentilerine cevap vermiştir. Her şeyden önce Afrin, Serêkaniyê ve Girê Sipî’ye yönelik saldırılarda dünya ajansları ve uluslararası televizyon kanalları için Rojava’nın sesi ve rengi olmuş, Kurdistan24 televizyonu öncelikli kaynak olup, kameralar yoluyla görüntüler tüm dünyaya servis edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Kürdistan24’ün Rojava ofisinin kapatılmasının medya özgürlüğü, basın faaliyetleri ve insan haklarının açık bir ihlalidir” denilen açıklamada, bu uygulamanın Batı Kürdistan (Rojava) yöneticilerinin basın özgürlüğüne inanmamalarının ve farklı seslere tahammülsüzlüklerinin bir belgesi olduğu vurgulandı.

Batı Kürdistan yetkililerinin Kurdistan24’ün faaliyetlerini ve ulusal sorumluluğunu iyi bildiğinin kaydedildiği açıklamada, Kurdistan24’ün her zaman birlik ve toplumsal barış cephesinde olduğu belirtildi.

Kurdistan24 ofisinin kapatılmasının başka bir tarafın Rojava yönetimine dayatıldığının görüldüğünün ifade edildiği açıklamada, insan hakları örgütleri, medya örgütleri, uluslararası gazeteciler federasyonu, Birleşmiş Milletler (BM) ve IŞİD’e Karşı Uluslararası Koalisyon’a çağrıda bulunularak söz konusu haksız karara karşı durmaları istendi.

Söz konusu oluşumlardan Kurdistan24 ofisinin kapatılmasına yönelik karardan geri dönülmesi için Kuzey ve Doğu Suriye idaresine baskı yapılması istendi.