PYNK heyeti üyesi: Roj Peşmergelerine saygı duyuyoruz

Rojava’daki Ulusal Birlik Partileri (PYNK) heyeti üyesi Salih Gedo, Roj Peşmergelerine saygı duyduklarını belirterek, tarafların medyadaki suçlayıcı açıklamalardan kaçınmaları gerektiğini söyledi.

PYNK heyeti üyesi: Roj Peşmergelerine saygı duyuyoruz

K24 haber bültenine bağlanan Suriye Kürt Demokrat Sol Parti Sekreteri ve PYNK heyeti üyesi Salih Gedo, Suriye Ulusal Kürt Konseyi (ENKS) ile PYNK arasında süren Kürt diyaloğuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kürt diyaloğunda önemli adımların atıldığını ifade eden Gedo, “Diyalogda Kürt Yüksek Konseyi'nin kurulması için ortak bir siyasi vizyon anlaşması gibi iyi adımlar atıldı. Rojava'daki Kürtler hassas bir dönemden geçiyor ve bu aşamada Kürtlerin çıkarını koruyan tek şey Kürt birliğidir” ifadelerini kullandı.

Gedo, “Diyalogdaki üçüncü aşama olan birlik müzakerelerinin başarıyla tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyoruz. İki taraf da engel oluşturmamalıdır. ENKS ve PYNK'nin omuzlarında büyük sorumluluk var” dedi.

Tarafların birbirlerine karşı medyada suçlayıcı açıklamalardan kaçınması gerektiğini savunan Gedo şunları belirtti “Müzakerenin bir sonraki aşamasında medyada birbirlerine karşı suçlayıcı açıklamalar durdurulmalıdır. Roj Peşmergelerine saygı duyuyoruz. Onlar Rojava’nın çocuklarıdır. Biz bu sorunu diyalog ve ulusal sorumluluk ruhuyla çözebiliriz” şeklinde konuştu.

PYNK olarak bundan sonraki müzakereler için hazır olduklarını belirten Gedo, iki tarafın doğrudan bir araya gelmesi için ENKS’nin de hazır olmasını beklediklerini söyledi. 

ABD’nin Kürt diyaloğundaki rolüne de değinen Gedo, müzakerelerin başından beri ABD’nin Kürt diyaloğunu desteklerini ifade ederek, “ABD, ENKS ve PYNK’nin yeniden bir araya gelmesini ve diyaloğun başarılı olmasını bekliyor” ifadelerini kullandı.