PYNK'den Kürt birliği müzakerelerine ilişkin açıklama

Kürt birliği müzakerelerinin Suriye halklarının çıkarına olacağını belirten Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK), ulusal birlik için oluşturulan inisiyatifin başarılı olması için çaba gösterdiklerini vurguladı.

PYNK'den Kürt birliği müzakerelerine ilişkin açıklama

PYNK, Kürtler arası birlik çalışmalarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, PYNK’nin ulusal birlik inisiyatifinin başarılı olması için elinden geleni yaptığına yer verildi.

Açıklamada öne çıkan mesajlar şöyle:

“Suriye devriminin başladığı 2011 yılından bu yana PYNK, Kürt ulusal birliğinin sağlaması için mücadele ediyor. Suriye’de faaliyet gösteren Kürt siyasi partilerinin ortak bir tutum belirlemesi ve Kürt halkının çıkarları esaslarında birleşmeleri Suriye halklarının da çıkarına olacaktır. Halkımızın her alanda hedef alındığı tarihi günlerde ulusal birliği sağlamanın önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Gençlerimizden oluşan YPJ, YPG ve DSG güçlerinin bölgede teröre ve işgalcilere karşı verdiği mücadelenin yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Suriye krizinin çözümü için yeni bir Anayasa düzenlenirken bu Anayasa’da Kürt halkının temel haklarının tanınması ve güvence altına alınması Kürt halkının birlikte hareket etmesiyle mümkün olabilir.

DSG Genel Komutanı Mazlum Abdi’nin Kürt halkının birliği için oluşturduğu inisiyatif kapsamında ABD’nin de hazır bulunduğu ENKS ile görüşmelerimizde dürüst davranarak Rojava’da yaşayan halkımız için güzel bir gelecek inşa etmek istiyoruz. Tüm engellere ve ENKS ile aramızda olan bakış açısı farklılığına rağmen ortak zeminde buluşmak için gayret gösteriyoruz. Buradan ENKS’li yetkililere de görüşmelerin başarılı olması için kolaylaştırıcı olmaları çağrısında bulunuyoruz. Kürt halkının büyük bir umutla beklediği ulusal birliği sağlamak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.”