NATO Irak'taki Personel sayısını 500'den 4 bine çıkardı

NATO Savunma Bakanları, ittifakın Afganistan'dan çekilmesi veya bu ülkede kalması konusunda karar almadı ancak Irak'taki misyonun genişletilmesini kararlaştırdı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Irak'ta görevli personel sayısının 500'den 4000 çıkacağını açıkladı.

NATO Irak'taki Personel sayısını 500'den 4 bine çıkardı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, video konferans yöntemiyle yapılan NATO Savunma Bakanları Toplantısının ikinci ve son gün oturumunun ardından basın toplantısı düzenledi.

Bugünkü toplantıda Afganistan ve Irak'taki misyonların değerlendirildiğini belirten Stoltenberg, ABD ile Taliban arasındaki anlaşma gereği 1 Mayıs'ta Afganistan'daki uluslararası askerlerin çekilmesi konusunda toplantıda bir karar alınmadığını söyledi.

Irak Güvenlik Güçleri eğitim faaliyetlerini genişletme ve bu güçleri Bağdat dışına yayma çevresinde şekillenen fikrin IŞİD’ın yeniden canlanmasını önlemeyi hedeflediğini söyleyen Stoltenberg, NATO savunma bakanları ile gerçekleştirilen görüşmelerin ardından gazetecilere verdiği demeçte “Bu misyon Irak hükümeti talebi üzerine Irak'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne tam saygı çerçevesinde geldi” dedi.