Rakka'da, IŞİD'ten kaçan 17 Endonezyalı ülkelerine gönderildi

Rakka'da, IŞİD'ten kaçan 17 Endonezyalı ülkelerine gönderildi

Yerel Kürt kaynaklardan alınan bilgiye göre, Rakka'da IŞİD'e katılan 17 Endonezyalı ülkelerinin temsilcilerine teslim edildikten sonra Suriye'yi terk ettiler. 

Yerel kaynak Ömer Aluş'a göre, Salı günü, Suriye-Irak sınırında Endonezyalı yetikililere teslim edilen, kadın, erkek ve çocuklardan oluşan 17 kişilik grubun ülkelerine geri dönmeleri istendi. YPJ'nin sözcüsü Nesrin Abdullah da olayı doğruladı.

Yerel bir Kürt haber ağı olan Rojava News Network da haberi doğrulayarak, 17 kişinin ülkelerine teslim edildiğini söyledi.

Sözkonusu Endonezyalıların kimlikleri elde edilemedi ve Iraklı yetkililer olayı doğrulayamadılar. 

Geçtiğimiz ay, Associated Press ekibi, Rakka'da Endonezyalı 17 kişilik bir aile ile karşılaştıklarını, iki yıl önce Jakarta'dan yola çıkarak Rakka'ya geldiklerini ve IŞİD'in de facto başkentinde yaşama niyetiyle buraya geldiklerini bildirmişti. 

Aynı kişiler AP'ye, IŞİD'in zalimliği ve kullandığı şiddetten dolayı büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını da açıklamışlardı. AP, sözkonusu grupla, Rakka'dan kaçtıktan sonra evlerini terk etmek zorunda kalanların kaldığı ve YPG tarafından idare edilen bir kampta karşılaşmıştı.

 

17 Endonezyalı IŞİD'li Suriye'den ayrıldı