Suriye rejim güçleri İdlib'te neden ilerleyemiyor?

Şarkul Avsat gazetesinde yer alan bir haberde Suriye rejim güçlerinin İdlib'te neden kazanımlar elde edemediği sorusuna yanıt arandı.

Suriye rejim güçleri İdlib'te neden ilerleyemiyor?

Şarkul Avsat gazetesinde yer alan bir haberde Suriye rejim güçlerinin İdlib'te neden kazanımlar elde edemediği sorusuna yanıt arandı.

"Şam'ın ortakları ve düşmanları Şam'ı sınıyor" başlığıyla verilen haberde, rejim güçlerinin Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve çevresine yönelik saldırılarının Şam yönetiminin ortakları ve düşmanlarının isteği doğrultusunda, sınama biçiminde gerçekleştiği kaydedildi.

Haberin devamında, rejim güçlerinin İdlib'de stratejik kazanımlar elde etmemesi için birçok sebebin bulunduğu; Rusya'nın tamamen savaşa girmemesi, Türkiye'nin silahlı gruplara askeri destek sağlaması ve İran'a bağlı grupların bölgedeki çatışmalarda yer almamasının, bu sebeplerden bazıları olduğu kaydedildi.

Gazete, 22 Nisan'dan sonra başlayan çatışmalarla rejim güçlerinin yaklaşık 20 beldede kontrolü sağladığını da hatırlattı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) açıklamalarına da yer veren gazete, Perşembe gecesi Hama'nın kuzeyindeki stratejik bir tepede HTŞ çetelerinin saldırısı sonrası çıkan çatışmalarda, HTŞ’nin Hemamiyet beldesi ve belde yakınındaki bir tepede kontrolü ele geçirdiğini, çatışmalarda 36 çete ve 46 rejim askerinin öldüğünü yazdı.

El Arab: Ankara bütün ağırlığını İdlib'deki çatışmalara veriyor

El Arab gazetesi ise İdlib konusunu işlediği bir haberinde Türkiye'nin bütün imkanlarıyla İdlib'de Suriye rejimine karşı, Heyet Tehrir Şam (HTŞ) başını çektiği cihatçı gruplara lojistik, askeri ve benzeri desteği sağladığını yazdı.

Gazete devamla, Ankara'nın önceden bölgede hakimiyetini kalıcılaştırmak için Rusya ile çözüm arayışlarında olduğunu, Moskova'nın ise stratejik bölgelerden silahlı grupları çıkarmakta ısrarcı olduğunu hatırlattı.