Resmi olmayan verilere göre İstanbul'u İmamoğlu kazandı...

İstanbul'da İmamoğlu'nun öne geçtiğini gören AK Parti'de bir panik havası yaşandı.

Resmi olmayan verilere göre İstanbul'u İmamoğlu kazandı...

İstanbul'da İmamoğlu'nun öne geçtiğini gören AK Parti'de bir panik havası yaşandı.

Evvela 23:20'de partilere ve basın kuruluşlarına veri akışı durduruldu. Ardından Binali Yıldırım saat 23:25'te apar topar "Seçimi biz kazandık" açıklaması yapmaya ikna edildi. Binali Yıldırım'ın bu açıklamayı yaparken yüzündeki ifade nasıl bir ruh hali içerisinde olduğunun açık bir kanıtıydı.

Oysa önceki sandık sonuçlarının gelişimi İmamoğlu'nun farkı kapattığının sinyallerini vermişti.

AK Parti'ye ait olduğu ileri sürülen bir ekran görüntüsünde İmamoğlu'nun henüz açılmamış 91 sandık varken bin oy öne geçtiğini gösteriyor.

Anadolu Ajansı'nın son geçtiği veride ise Binali Yıldırım 4.443 oyla önde görünmekteydi ancak oyların yaklaşık 1.22'lik bölümünün sayımı gerçekleşmemişti.

Binali Yıldırım: Seçimi kazandık

Binali Yıldırım seçim hakkında çok kısa bir açıklama yaparak, "İnşallah İstanbul'u 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz" dedi.

“İstanbul halkının bize verdiği yetki için çok teşekkür ediyorum” diyen Yıldırım, “İstanbulluları, İstanbul'a verdiğimiz sözlerin takipçisi olmalarını istiyorum. İnşallah İstanbul'u 15 milyonun mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşayacağı şehir haline getireceğiz. Seçimlerimiz hayırlı uğurlu olsun, bu süreçte yoğun bir çalışma ortaya koyan İstanbul İl Başkanımıza, ilçe başkanlarımıza, kadın kollarımıza, Cumhur İttifakının diğer kanadı MHP İl Başkanına, ülkü Ocaklarına, Kadın Kolları teşkilatına, bu sonucun elde edilmesinde emeği geçen bütün hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yıldırım, “Sonuçlar İstanbul için Türkiye için hayırlı olsun. Teşekkürler İstanbul, teşekkürler” diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu: Lütfen süreci beklesinler

Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu'ndan Binali Yıldırım'ın “İstanbul'u kazandık" açıklamasına tepki gösterdi:

"Herkesi sorumluluğa davet ediyorum. Süreç bitmeden, ön keserek 'Kazandık' demesini netice olarak ayıplıyorum. Lütfen süreci beklesinler"

Kemal Kılıçdaroğlu: Seçimi İmamoğlu kazandı

Binali Yıldırım'ın açıklamasının ardından bir açıklama da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan geldi.

Kılıçdaroğlu, "İstanbul'u Ekrem İmamoğlu kazanmıştır. Binali Yıldırım'ın elinde veri olmadan açıklama yapması, kendisine yakışmıyor." şeklinde konuştu.

İstanbul seçimini İmamoğlu kazandı