'Rus savaş uçakları, Türkiye sınırının yakın bölgelerine konuşlanmaya başladı” iddiası

Türkiye'nin Rojava'ya yönelik olası bir operasyon için “hazırlık” olarak nitelendirilen askeri sevkiyatları sürerken, Rusya’nın olası harekat noktalarına yönelik askeri faaliyetleri de arttırdığı belirtildi.

'Rus savaş uçakları, Türkiye sınırının yakın bölgelerine konuşlanmaya başladı” iddiası
Milliyet'te  yer alan haber'de Türkiye'nin Rojava'da DSG yönelik olası bir operasyon için “hazırlık” olarak nitelendirilen askeri sevkiyatları sürerken,  Rusya’nın olası harekat noktalarına yönelik askeri  faaliyetleri de arttırdığı belirtildi.
Bu süreçte “Rusya savaş uçaklarının Suriye’nin Türkiye sınırına yakın bölgelere konuşlanmaya başladığı” iddiası ortaya atıldı. 
 
Bölgedeki aktivistler tarafından sosyal medyada, Kamışlo’da Suriye ordusunun denetimindeki askeri havaalanına, Rus savaş uçağı Su-35’in iniş yaptığına ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Görüşmeden Sonra Harekat

Rus medyasında TSK’nın olası harekatına ilişkin önemli bir iddia da yer aldı. Rus RIA Novosti’nin haberine göre, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden’ın Glasgow’da gerçekleşmesi beklenen görüşmelerinin ardından TSK, Rojava'ya  yönelik askeri harekata başlayacağı iddia edildi.