Rusya Dugin'in kızının ölümünden Ukrayna'yı sorumlu tuttu

Rusya Federal Güvenlik Servisi, "Darya Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna Özel Servisi tarafından gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu. Öte yandan Kremlin'den yapılan açıklamaya göre, Putin, Dugina'nın, içinde bulunduğu aracın Moskova bölgesinde patlatılması sonucu hayatını kaybetmesi nedeniyle Dugin ailesine telgraf göndererek taziyelerini iletti. Putin, mesajında, Dugina'nın acımasız bir suça kurban gittiğini vurguladı.

Rusya Dugin'in kızının ölümünden Ukrayna'yı sorumlu tuttu

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), "Darya Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna Özel Servisi tarafından gerçekleştirildi" açıklamasında bulundu.

Rus siyaset uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı Darya Dugina'nın aracına bomba konularak öldürülmesi sonrası olayın failleri araştırılırken, FSB saldırıdan Ukrayna'yı sorumlu tuttu.

RUSYA'DAN KAÇTI İDDİASI

Interfax'ın aktardığı habere göre FSB tarafından yapılan açıklamada, "Darya Dugina cinayeti planlanmıştı ve Ukrayna Özel Servisi tarafından gerçekleştirildi" denildi.

FSB, şüpheli Natalya Vovk'un Dugina'nın yaşadığı binada bir daire kiraladığını ve onu izlediğini iddia etti. Ukrayna vatandaşı Vovk'un Rusya'dan Estonya'ya kaçtığı öne sürüldü.

"UKRAYNA'NIN ÖLÜMLE BAĞLANTISI YOK"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin danışmanı Mihaylo Poldolyak, Ukrayna'nın Darya Dugin'in ölümüyle herhangi bir bağlantısı olmadığını söylemişti.

Podolyak, "Ukrayna'nın dünkü bombalamayla kesinlikle hiçbir ilgisi yok, çünkü biz Rusya Federasyonu gibi bir devlet değiliz ve dahası, biz terörist bir devlet değiliz" dedi.

RUSYA ULUSAL CUMHURİYET ORDUSU SALDIRIYI ÜSTLENMİŞTİ

Diğer yandan, Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu suikastı düzenlediklerini açıklamıştı.

Rusya Ulusal Cumhuriyet Ordusu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bu eylem (Dugina'nın öldürülmesi), son aylarda Rusya topraklarında gerçekleştirilen diğer birçok doğrudan eylem gibi Ulusal Cumhuriyet Ordusu tarafından gerçekleştirildi." denildi.