Rusya'da Navalny yanlıları sokağa indi: '2 binden fazla kişi gözaltına alındı'

Rusya'da tutuklu bulunan muhalif lider Aleksey Navalni'nin serbest bırakılması için ülke genelinde protestolar düzenlendi.

Rusya'da Navalny yanlıları sokağa indi:  '2 binden fazla kişi gözaltına alındı'
Uluslararası gözlemci gruplar, protestolarda polisin 2 binden fazla kişiyi gözaltına aldığını duyurdu.
 
Gözaltına alınanlar arasında Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmysh ve avukatı Lyubov Sobol da dahil olmak üzere Navalni'nin ekibinden birçok isim yer aldı.
 
Rus yetkililer gösteriler öncesinde polisin her türlü izinsiz eylemi engelleyeceğini duyurmuştu. Alandaki gazeteciler ve muhalif gruplar, uyarılara rağmen Navalni'nin çağrısı sonrası gösterilere on binlerce kişinin katıldığını söyledi.
 
Başkent Moskova’da, Reuters haber ajansı muhabirlerinin tahminlerine göre en az 40 bin kişi toplandı. Polisin, başkentte son yılların en kalabalık izinsiz gösterilerinden birinde eylemcileri kaba kuvvetle göz altına aldığı ve civardaki kamyonetlere doldurduğu görüldü.
 
Rus yetkililer ise, gösterilere 4 bin civarında kişinin katıldığını savunurken, Dışişleri Bakanlığı Reuters’ın sayı tahminini sorguladı, resmi telegram hesabından “Neden 4 milyon demiyorsunuz?” şeklinde alaycı bir mesaj paylaştı.
 
Bazı protestocular “Putin bir hırsız”, “Utanç”, “Navalny’ye özgürlük” şeklinde sloganlar attı.