Sakarya’da Kürt Olduğu Için Öldürülen Kadir Sakçı’nın Ailesi Tehdit Ediliyor!

Sakarya‘da Kürt olduğu için öldürülen Kadir Sakçı’nın ailesini ziyaret eden Muş Milletvekili Mensur Işık ailenin tehdit edildiğini açıkladı.

Sakarya’da Kürt Olduğu Için Öldürülen Kadir Sakçı’nın Ailesi Tehdit Ediliyor!

Sakarya‘da Kürt olduğu için öldürülen Kadir Sakçı’nın ailesini ziyaret eden Muş Milletvekili Mensur  Işık ailenin tehdit edildiğini açıkladı.

Sakarya’da Kürtçe konuştuğu için öldürülen Kadir Sakçı’nın taziyesine katıllan. HDP’li vekil Mensur Işık, cinayetin ırkçı bir saldırı olduğunu ve valinin olayı çarpıttığını vurgulayarak, ailenin tehdit edildiğini söyledi.

Sakarya’da Kürtçe konuştukları için dün silahlı saldırıya uğrayan Kadir Sakçı (43) yaşamını yitirirken, oğlu Burhan Sakçı (16) ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tedavisi sürüyor. Yaşamını yitiren baba Sakçı için Hendek ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de aile evinde taziye kurulurken, oğul Sakçı’nın tedavi olduğu hastaneden taburcu olduğu öğrenildi.
Halkların Demokratik Partisi(HDP) Milletvekilleri Mensur Işık ve Züleyha Gülüm’ün de aralarında bulunduğu bir heyet, taziye evine giderek aileye baş sağlığında bulundu.

‘VALİ OLAYI ÇARPITIYOR’

Taziye çıkışı yapılan açıklamada konuşan Muş Milletvekili Işık, aileden alaya dair bilgi aldıklarını belirterek, “Aile olduğu gibi olayı bize anlattı. Sakarya Valiliğinin yapmış olduğu açıklama kocaman bir yalan. Valilik, olayın etnik aidiyet meselesinden ya da Kürtçeden kaynaklanmadığını söylüyor. Yine adli bir olay olduğunu ve vuran kişinin sarhoş olduğunu söyleyip olayın çok adli bir vakaymış gibi yansıtıyor. Bu yalan bir bilgi. ‘Valilik neden bu açıklamayı yapıyor?’ diye sormak lazım. Ama hepimiz çok iyi biliyoruz ki vali bu olayın siyasi sorumlusunun siyasi iktidar olduğunu çok iyi biliyor” dedi.
İktidarın Kürtlere karşı kullanmış olduğu ötekileştirici ve düşmanlaştırcı dilin bu tür sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Işık, “İşte vali de iktidarın Kürt düşmanı olan bireyleri yarattığını bildiği için olayı çarpıtmak istiyor. Oysaki olay açık, net bir şekilde ortadadır. Baba ve oğul ile sanık arasında Kürtlük meselesinden dolayı tartışma çıkmış. Sanık ‘Suriyeli misiniz’ diye soruyor Kadir Sakçı ise ‘yok ben Suriyeli değilim ama Kürdüm’ diyor. Bunu söylediği için kardeşimiz katledilmiştir” diye konuştu.
‘OLAYI ÇARPITMAK İLE SORUN ÇÖZÜLMEZ’
Yaşanan olayın açık ve net bir şekilde ortada olduğunun altını çizen Işık, iktidara seslenerek, “Bu dilinden biran önce vazgeçip, mağdur olan bu ailemizin yanında olduğunu göstermesi lazım. Bunu yapmak yerine olayın gerçekliğini çarpıtmakla sorun çözülmez. Örtbas da edilmez” diye belirtti.
‘SAKÇI’NIN İFADESİ TEHDİT İLE DEĞİŞTİRİLDİ’
Sakarya Valiliği’nin ve Hendek Kaymakamı’nın yapacağı tek şeyin, bu olayı açığa çıkarmak olduğunu vurgulayan Işık, “Yoksa ailenin ve olayı görenlerin tehdit edilip susturulmasıyla ve yaralı olan Burhan Sakçı’nın tehdit edilip ifadesinin değiştirilmesiyle olmaz” dedi.
Aile ile yaptıkları görüşmede ailenin tehdit edildiğini öğrendiklerini sözlerine ekleyen Işık, şunları ifade etti: “Polis ve polisin yönlendirdiği birkaç kişi ‘Sizin olay olduğu gibi basına yansırsa, yani ben Suriyeli değilim, Kürdüm dediğiniz basına yansırsa size zarar gelebilir’ şeklinde aileyi tehdit etmişler. Bunu hem aileye hem de hastanede çocuğu söylüyorlar.”