Rakka’ya bir adım daha… Baath Barajı kuşatıldı

Rakka’ya bir adım daha… Baath Barajı kuşatıldı

KRDNews Haber Merkezi

IŞİD’in başkenti konumundaki Rakka’ya yönelik operasyonlarını arttıran çoğunluğunu Suriye Kürtlerinin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri Baath Barajını kuşattı.

IŞİD’in elinde bulunan Rakka’nın en önemli ikmal noktalarından biri olan stratejik öneme sahip Baath Barajı Suriye Demokratik Güçleri tarafından tamamen kuşatıldı. Suriye Demokratik Güçlerinin ele geçirdiği Tabka kentinin güvenliğinin sağlanması açısından Baath Barajının alınması büyük önem taşıyor. Tabka kentinin ele geçirilmesiyle birlikte eskiden Suriye ordusu tarafından kullanılmakta olan Tabka Askeri Havaalanının güvenliğini tamamen sağlayan SDG böylelikle Amerikan yardımı kapsamında verilecek silahların daha kısa sürede teslim alabilecek.

19 IŞİD'li Öldürüldü

Tabyas kentinin doğusu, Mansoura, Mastura, Qabab ve Hamam köyü civarında IŞİD ile SDF arasındaki çatışmalar ise şiddetleniyor. SDG, Qabab ve Baath Barajına 500 metre mesafedeki Hamam köylerinde hakimiyetini sağladı. 19 IŞİD’linin öldürüldüğü bu çatışmalarda IŞİD’a ait çok sayıda araç vurulurken 115 adet silah ele geçirildi.

 SDG’nin ele geçirdiği köyler ile kuşatma altına aldığı Baath Barajı çevresindeki ilerlemesi, IŞİD tarafından yerleştirilen mayın ve bombalı tuzaklar nedeniyle yavaşlamakta.