Şaxewan Abdullah: Kerkük valisi Kürt olacak

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şaxewan Abdullah, Kerkük İl Meclisi toplantısının gerçekleştirildiği belirterek, Kerkük’e bir Kürt valinin atanacağını söyledi.

Şaxewan Abdullah: Kerkük valisi Kürt olacak

Şaxewan Abdullah, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Kerkük'te yönetim yeniden düzenlenecek, birçok kişi il meclisi seçimlerinin yapılmayacağını düşünüyordu ama yapıldı. Bu Kerkük halkı için hayrın ve mutluluğun başlangıcıdır.” dedi.

“Yakın gelecekte gerçekleşecek değişikliklere yönelik il meclisinin atacağı adımlara destek vermek üzere Irak Parlamentosu heyeti olarak Kerkük'e gittiklerini” kaydeden Abdullah, “İl meclisindeki çoğunluğu kazandıkları için kesinlikle bir Kürt vali olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Irak Parlamentosu Başkan Yardımcısı, ildeki tüm bileşenler arasında ilin ortak yönetilmesi konusunda anlaşmaya varıldığını vurguladı.

Kerkük Vali Vekili Rakan Cuburi, 10 Temmuz 2024 Çarşamba günü mahkemede il meclisi üyesi olarak yemin etti ve meclisin en yaşlı üyesi olması nedeniyle toplantıya başkanlık etmesine karar verilmişti. /K24