PKK'nin Rojava'dan getirdiği siviller arasında silahlı kişiler de vardı

PKK'ni Rojava'nın Haseke kentinden getirdiği Ezidi ve Asuri sivillerle Şengal'ın Xanesor bölgesinde yaptığı gösteride silahlı kişilerin de yer aldığı bildirildi.

PKK'nin Rojava'dan getirdiği siviller arasında silahlı kişiler de vardı

PKK'nin Rojava'nın Hesekê kentinden getirdiği Ezdi ve Asuri sivillerle Şengal'in Xanesor bölgesinde yaptığı gösteride silahlı kişilerin de yer aldığı bildirildi.

BasNews'e konuşan Sinûnê Meclisi Başkanı Nayîf Seydo, PKK'nin, Rojava'dan çok sayıda Kürt ve Arap sivili bölgeye getirdiğini ve yapılan gösteride, Peşmerge Güçleri'nin üslerine saldıran göstericilerden 2'sinin hayatını kaybettiğini ve birçok kişinin yaralandığını söyledi.

Nayîf Seydo, PKK'nin, Hesekê'den Şengal'e getirdiği ve Arapça konuşan bu insanlarla ne yapmak istediğini anlamadıklarını belirterek, ''Gerçekten anlamıyoruz, Araplar burada ne yapıyor'' dedi.

Öte yandan ANF'de yer alan haberde ise, Hesekê'de yaşayan Asuri halkının Şengal'deki Ezdilere destek amacıyla bölgeye geldiği haberleri yer aldı.

Nayîf Seydo olaylar hakkında şunları ifade etti: ''Dün gösteriye katılan kişiler polisler ve Peşmergelere taş attılar. Yaşanan çıkan kargaşada biri Hesekêli, biri Şengalli olmak üzere iki kadın yaşamını yitirdi. Bu insanların kim tarafından öldürüldüğünü bilmiyoruz.''

Sinûne Peşmerge Güçleri Komutanı Bedel Bendî de, Peşmerge'nin göstericelere karşı silah kullanmadığını, bu yüzden öldürülen kadınların Peşmerge tarafından öldürülmüş olmasının mümkün olmadığını söyledi.

Dün Xanesor bölgesinde, PKK'nin getirdiği Rojavalı sivillerin düzenlediği gösterilerde çekilen fotograflarda, göstericilerin arasında Hesekê plakalı araçların üzerinde silahlı kişilerin olduğu görülüyor.

basnews