Scheuer: Dünya genelinde yeni bir düzen oluşacak

Scheuer: Dünya genelinde yeni bir düzen oluşacak

Almanya Ulaştırma Bakanı koronavirüs nedeniyle yaşanan değişimlere dikkat çekerek bunun dünya genelinde yeni bir düzen oluşmasına yol açacağını belirtti.

Federal Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer hava ulaşımı ile ilgili yaşanan dramatik gelişmeler nedeniyle kapsamlı adımlar atılmasını beklediğini belirtti.

Welt am Sonntag gazetesine verdiği demeçte “Dünya genelinde yeni bir düzen oluşacak” diyen Scheuer, “Havalimanları, uçak üreticileri, havayolu şirketleri… Almanya için bunları desteklemek ve korumak durumundayız” diye konuştu.

Koronavirüs krizi nedeniyle tüketicilerin tutumunda kalıcı değişiklikler olacağı tahmininde bulunan Scheuer, mobilizasyon konusundaki değişimin özellikle iş seyahatlerine etkileri olacağını kaydetti. Bakan, “Video konferanslar normal bir şeye dönüşecek” diye konuştu.

Öte yandan Almanya’da salgın hastalıklar konusunda en önemli yetkili kurumlardan olan Robert Koch Enstitüsü’nün verdiği bilgilere göre, son 24 saatte kayıtlara geçen bin 737 koronavirüs vakasıyla Almanya’daki toplam vaka sayısı 154 bin 175’e yükseldi. Aynı süre zarfında 140 kişi KOVID-19 nedeniyle hayatını kaybetti. Böylece ülkede toplam ölü sayısı 5 bin 640’a çıktı. İyileşenlerin sayısı ise yaklaşık 2 bin 200 artarak yaklaşık 112 bine yükseldi.