Sedat Peker iddianamesi tamamlandı: İşte istenen cezalar

Aralarında halen Birleşik Arap Emirlikleri’nde kalan ve yayınladığı videolarla çok sayıda politikacı hakkında ciddi suçlamalarda bulunan Sedat Peker’in de olduğu bir grup kişiye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında iddianame hazırlandı.

Sedat Peker iddianamesi tamamlandı: İşte istenen cezalar

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu "Peker ve adamlarına" yönelik yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 30 kişi mağdur, Çekmeköy'de 31 Ağustos 2017'de silahlı saldırı sonucu öldürülen Cahit Çetin ise maktul olarak yer aldı.

İddianamede, 26'sı tutuklu 92 şüpheliden Sedat Peker'in örgüt lideri, 9 şüphelinin örgüt yöneticisi, 82 şüphelinin bir kısmının örgüt üyesi, bir kısmının da örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işleyen kişiler olduğu belirtildi.

Sedat Peker'in Çekmeköy'de 31 Ağustos 2017'de Cahit Çetin'in silahlı saldırı sonucu ölümüne ilişkin "tasarlayarak kasten öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Peker'in19 ayrı eylemden dolayı toplamda 262 yıl 8 aydan, 392 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

İddianamede, örgüt yöneticisi ve üyesi olduğu olduğu iddia edilen diğer kişiler için de çeşitli cezalar istendi.