Sezai Temelli konuştu: Dünyayı değiştireceğiz, Ortadoğu'yu değiştireceğiz, Türkiye’yi değiştireceğiz!

Sezai Temelli konuştu: Dünyayı değiştireceğiz, Ortadoğu'yu değiştireceğiz, Türkiye’yi değiştireceğiz!

Atılım Gazetesi 25’inci yılı dolayısıyla Bostancı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirmek istediği etkinlik İstanbul Valiliği tarafından yasaklandı. Bunun üzerine etkinlik HDP'nin Bağcılar İlçe binasında gerçekleştirdi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Suriye’de siyasi çözümün önünde engel olanların savaştan beslenmeye devam ettiğini söyledi ve "Mutlaka Rojava'da ortaya çıkan o siyasi irade Ortadoğu'ya, Türkiye'ye de barışı getirecek” dedi.

Etkinlikte konuşan HDP Eş Genel Başkanı, “Sadece bu iktidarı, faşizmi yıkmakla kalmayacağız. Başka bir dünyayı inşa edeceğiz" dedi, ardından devam etti:

"Ortak vatanımızda Demokratik Cumhuriyeti mutlaka birlikte inşa edeceğiz. Sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu'nun da beklediği barışı birlikte var edeceğiz. Bugün Suriye'de, Rojava'da savaşı dayatanlar, siyasi çözümün önünde engel olanlar, savaştan beslenmeye devam ediyorlar. Biz de onlara diyoruz ki; nasıl ki Kobane düşmedi; mutlaka ama mutlaka Rojava'da ortaya çıkan o siyasi irade Ortadoğu'ya da, Türkiye'ye de barışı mutlaka getirecek.” 

Yan yana gelmeye, örgütlenmek gerektiğine dikkat çeken Temelli, “Evet biz de diyoruz ki, dünyayı değiştireceğiz, Ortadoğu'yu değiştireceğiz, Türkiye’yi değiştireceğiz. O yüzden de diyoruz ki işçiler, emekçiler, emekçiler, kadınlar, yoksullar birleşin. Bu iktidarı da bu köhne zihniyeti de gelin hep birlikte yıkalım. Bir kez daha Atılımın 25’inci yılı vesilesiyle, bu direnişin 25. yılında emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum Bugün ikinci 25 yılın ilk günü. Bugünden sonra da yolunuz açık olsun” dedi. 

Etkinlik Mehmet Atlı ve Grup Vardiya konserleri ile sona erdi.