Kardeşleri PKK'li, kendisi AKP'nin Belediye Başkan adayı

Yerel seçimlerde AKP’nin Batman Sason Belediye Başkan adayı olan Muzaffer Arslan’ın kardeşlerinin PKK’ya katıldığı ortaya çıktı.

Kardeşleri PKK'li, kendisi AKP'nin Belediye Başkan adayı

Yerel seçimlerde AKP’nin Batman Sason Belediye Başkan adayı olan Muzaffer Arslan’ın kardeşlerinin PKK’ya katıldığı ortaya çıktı.

Kardeşleri PKK’ye katılan, ailesinin büyük bölümü PKK ile ilişkili AKP’nin Sason Belediye Başkan adayı Muzaffer Arslan'ın bu ilginç durumu Kürt illerinde benzeri sıklıkla görülen tezatlıklardan sadece biri

Muzaffer Arslan'ın bu ilginç durumunu farklı bir bakış açısıyla irdeleyen Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, konuyu “Güneydoğu’dan seçim manzaraları” başlıklı yazı ile köşesinde şöyle işliyor:

Zorlu bir seçime sahne olacak Batman’ın Sason İlçesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Kürt illerinde miting yaptığı ilçe olmuştu. Seçimin CHP ve AKP adayları arasında geçmesi bekleniyor. 

AKP Belediye Başkan adayı Muzaffer Arslan’ın kardeşleri ve ağabeyinin durumu konusunda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sağlıklı bilgi verilmedi mi, yoksa, “Ağabeyi, kardeşleri yasadışı terör örgütüyle bağlantılıysa Muzaffer Arslan’ın ne suçu var?” denilip suçun şahsiliği dikkate alınıp önemsenmedi mi?

Bilemem ama biz bildiklerimizi aktaralım:

Başkan adayı Muzaffer Arslan’ın kardeşi Vecdin Arslan, PKK’nın dağ kadrosundayken 1994’de Sason’da çatışma sonucu öldürüldü. Diğer kardeşi Hayrettin Arslan, Siirt’te çatışmada öldürüldü.

Ağabeyi Necip Arslan ile yeğeni Erdal Arslan da halen örgütün dağ kadrosunda bulunuyor. Ağabeyinin oğlu Ulaş Arslan ise 2006 yılında Kuşadası’nda çöp kutusuna bomba koyan ve 10 turistin ölümüne yol açan teröristlerden.

Arslan, cezaevinden kaçtıktan sonra PKK’nın başı Murat Karayılan’a en yakın isimler arasında yer alıyor ve örgütün “Bombacısı” olarak da tanınıyor.

HDP, Sason’da belediye başkan adayı çıkarmadı. Bazen, HDP’lilerin kimi desteklediği tartışması da yaşanıyor. Ancak şu bir gerçek ki Güneydoğu’da kimin kimin yanında olduğuna ilişkin gerçekler, Ankara’da anlatılanlardan çok farklı.