SMO, Girê Spî'de 1 sivili katletti, 9 sivili kaçırdı

SMO, Girê Spî'de 1 sivili katletti, 9 sivili kaçırdı

Rojava’nın Girê Spî bölgesinde Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı gruplar bir sivili öldürdü, 9 sivili ise kaçırdı.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), SMO bünyesinde yer alan Feyleq El Mecid isimli grubun üyelerinin Girê Spî’de bir sivilin aracına el koymak amacıyla şoförünü aracından indirdikten sonra kafasına demir çubuklarla vurmak süretiyle katlettiğini duyurdu.

SOHR’nin bildirdiğine göre ayrıca Silok nahiyesine bağlı Zêdê köyünde araslarında çocuk ve yaşlıların da yer aldığı 9 sivilin  Ehrar El Şerqiya grubu tarafından kaçırıldı.

Edilen bilgilere göre kaçırılan 9 sivil Silok nahiyesinde bir yerde tutuluyor, sivillerin hangi amaçla kaçırıldığı ise bilinmiyor.

SOHR, SMO’ya bağlı grupların Girê Sipî ve Serêkaniyê bölgelerinde sivillere yönelik şiddet, kaçırma ve öldürme suçları işlediğine dikkat çekiyor. Gözlemevi ayrıca engelli bir Kürt gencinin ailesi ile birlikte evine döndükten sonra Serêkaniyê’de silahlı gruplar tarafından kaçırıldığına yer veriyor.