Ramazan Kadirov: Çeçen savaşçılar Ukrayna'ya ulaştı

Çeçenistan lideri Ramazan Kadirov, Ukrayna’ya Çeçen savaşçıların gönderildiğini açıkladı.

Ramazan Kadirov: Çeçen savaşçılar Ukrayna'ya ulaştı

Rusya Federasyonu’na bağlı özerk Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov, Rus askerleriyle birlikte savaşmaları için Çeçen savaşçıların Ukrayna’ya gönderildiğini duyurdu.

BBC’nin haberine göre, İnternet üzerinden bir video paylaşan Kadirov, Çeçen birliklerin şu ana kadar Ukrayna’ya ait bir askeri tesisi ele geçirdiğini ve hiçbir kayıp verilmediğini söyledi.

“Şu dakika itibariyle tek bir zayiatımız veya yaralımız yok” diyen Kadirov, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna saldırısının doğru olduğunu ve her koşulda onun emirlerini yerine getireceklerini” kaydetti.

Rus resmi haber kanalı Russia Today (RT), Çeçenistan’ın başkenti Grozny’in meydanında toplanmış ve Ukrayna’ya savaşmaya gitmeye hazır binlerce Çeçen milisini gösteren bir video yayınlamıştı.

RT, Putin’den Ukrayna’ya gitmek için emir bekleyen 12 bin Çeçen milis olduğunu bildirmişti.

Suikast timleri sızmıştı

Rusya yanlısı özel Çeçen timlerinin, "Ukraynalı üst düzey yetkilileri öldürmek ve kaçırmak" için bu ülkeye sızdığı bildirilmişti.

İngiliz Daily Mail gazetesi, özel yetiştirilmiş Çeçen birliklerinin Moskova tarafından öldürülmesi veya kaçırılması talimatı verilen üst düzey Ukraynalı yetkililerin isim ve adresleriyle bu ülke topraklarına giriş yaptığını yazdı.

Ukrayna ormanlarında çekildiği belirtilen fotograflarda Çeçen “ölüm mangasının” görüntülerine yer verilen haberde, Rusya yanlısı 45 yaşındaki Çeçen lider Ramazan Kadirov’un bu ormanlarda yaptığı teftişten sonra saldırı timlerinin Kiev’e doğru yola çıktığı aktarılmıştı.

Rusya, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından ülkenin güneyinde çoğunluğu Müslüman olan Çeçenistan'da direnişçilerle iki defa savaşmıştı.

Savaşların ardından Moskova yönetimi bölgeyi canlandırmak için çok büyük kaynak ayırmış ve bölgenin başına da Ramazan Kadirov'u getirmişti.

Kadirov, Kremlin’i desteklemek için daha önce Suriye ve Gürcistan’a da milis göndermişti.