Soylu: Batman'da 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 101 kişi yakalandı

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Batman'da uyuşturucuya yönelik gerçekleştirilen operasyonda 101 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi.

Soylu: Batman'da 'Kökünü Kurutma Operasyonu'nda 101 kişi yakalandı

Batman Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Komuta Kontrol Merkezi'nde (KGYS) düzenlenen basın toplantısında konuşan Süleyman Soylu, sabah 05.30 itibarıyla Batman'da uyuşturucuya karşı "Kökünü Kurutma Operasyonu” gerçekleştirildiğini belirtti.

Hava destekli operasyonun 1105 personelin katılımıyla düzenlendiğini belirten Soylu, 150 ayrı adres ve 150 şüpheliye yönelik başlatılan operasyonda uyuşturucu satan, dağıtan, ticaretini yapan 101 şüphelinin yakalandığı bilgisini verdi.

Soylu, "Uyuşturucuyla mücadelemiz büyük bir inanç ve azimle, milletimizi bu illete bulaştırmak isteyenlerin kökünü kurutana kadar devam edecektir" diye konuştu.

29 bin kişi tutuklandı

Geçen yıl gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin bilgiler de paylaşan Soylu, "2022 yılında uyuşturucu imal, satış, kullanıcı her türlü suça bulaşan 313 bin gözaltı gerçekleştirildi, 29 bini tutuklandı. Toplam 122 bin civarında metruk bina tespit ettik. 2022 yılı dahil olmak üzere bunların şu ana kadar 108 bininden 89 binini yıktık, geri kalanını da rehabilite ettik. 14 bin bina kaldı. Bu metruk binalar vatandaşımızın da bildiği gibi hem uyuşturucu hem de asayiş olaylarında toplumun huzur ve güvenini bozmaktadır” dedi.