Süleyman Soylu: PKK defterlerini kapattık

Türkiye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Dünya duysun, Irak, Suriye ve Afganistan'a huzuru biz götüreceğiz. Batı'nın, Amerika'nın, Avrupa'nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız” dedi.

Süleyman Soylu: PKK defterlerini kapattık

Süleyman Soylu, Esenyurt Turgut Özal Stadyumu'nda Karadeniz Dernekler Federasyonu 5. Hamsi ve Horon Festivaline katıldı.

Burada bir konuşma yapan Soylu, Esenyurt'un güvenlik sorununu çözeceklerini belirtti.

Soylu, "Esenyurt'ta uyuşturucu ile mücadele, o adamların ayaklarını kırmak bizim boynumuzun borcudur. Esenyurt, İstanbul'un en çok yabancısının olduğu yerdir. Sitesinden mahallesine kadar herkesin birbirine saygı gösterdiği, annelerin sabahları çocuklarını güvenli bir şekilde okula göndermeleri boynumun borcudur. Bir tek, milletimin huzurunu bozan bir kişi olursa, hayatını dar ederim" diye konuştu.

Son 2 yılda dünyanın pandemi, ekonomik kriz ve savaşlar gibi birçok sorun yaşadığını belirten Soylu, "El birliğiyle, inancımızın ve kültürümüzün ortaya koyduklarıyla bu zorluklardan çıkmaya çalıştık. Elazığ, Van ve Malatya'daki depremden Giresun'daki sel afetine kadar birçok zorluk daha yaşadık. Depremlere karşı bizim görevimiz ilk tedbirleri almak ve devlet olarak elimizden geleni ortaya koymaktır” ifadelerini kullandı.

"Dünya, büyük bir göç sorunu yaşıyor, enerji sorunu yaşıyor, ekonomik krizler yaşıyor. Bizim görevimiz, insanlarımızın bundan en az şekilde etkilenmesini sağlamaktır” diyen Soylu, Avrupa'ya, Amerika'ya ve NATO'ya güvenmiş olsaydı bugün aynı Ukrayna gibi olacağını savundu.

Dün ve önceki gün Diyarbakır ve Van'a gittiğini hatırlatan Soylu, "Biz PKK defterlerini kapattık, bize itimat edin ve güvenin. Bu ülke büyük, zengin ve güçlü bir ülkedir. Etrafımızdaki bölgeye huzur vereceğiz, daha yapacak çok işimiz var. Daha yapacak çok şey var. Dünya duysun, Irak, Suriye ve Afganistan'a huzuru biz götüreceğiz. Batı'nın, Amerika'nın, Avrupa'nın o tasallutundan dünyayı kurtaracağız" diye konuştu.