Süleyman Soylu'yla tartışan AKP'li Metiner'den yeni açıklama

Süleyman Soylu'yla tartışan AKP'li Metiner'den yeni açıklama

AK Partili eski milletvekili Mehmet Metiner, İçişleri Bakanı Soylu ile yaşadıkları tartışmaya ilişkin, “Başarılarını takdir ettiğim Bakan Soylu keşke zaafına yenik düşüp öyle bir tartışma/kavga görüntüsünün oluşmasına sebebiyet vermeseydi” dedi.

Dün akşam CNN Türk yayınında tartışan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile eski AK Parti milletvekili Mehmet Metiner, bugün de karşılıklı attıkları tweet'lerle tartışmayı sürdürdü.

Metiner, sosyal medya hesabından, "Soylu tartışmasına dair" başlığı ile yaptığı açıklamada, "Cumartesi akşamı CNN Türk’te katıldığım programda asla partimi ve hükümetimi eleştirmedim. Tam tersine her zamanki gibi yüreklice savundum" notuyla paylaştı.

"Dostane bir uyarıydı" diyen Metiner, "Sözlerimi kim Bakana, ne şekilde aktardı bilmiyorum. Ama Bakanlık Müşaviri sıfatını taşıyan karakter yoksunu birinin şahsıma dair attığı tweet o kişinin kim olduğunu ortaya koyuyor. Soylu'nun hangi müşavirlerle çalıştığına bakılırsa ne dediğim anlaşılır. FETÖ'nün bize yaptığının aynını yapan o müşavir müsvettesini Reis'e ve partimizin yetkili kurullarına ve bir de aziz milletimize havale ediyorum" dedi.

Metiner, "Bakanın kendisine verilen yanlış ve art niyetli bilgiyi doğru kabul edip canlı yayına bağlanması, bağlanır bağlanmaz şahsıma karşı aynı parti çatısı altında siyaset yapmanın getirdiği hukukla bağdaşmayan bir üslupla ve öfkeyle suçlamalar getirmesi hiç hoş olmadı. Keşke bağlanmadan önce cep telefonumdan yazsaydı, ben kendisine olayın aslını ve ne dediğimi açıklardım" derken, "Kendi adıma üzüldüm... Partim adına, davamız adına üzüldüm... Kendini överek söze başlamasından üzüldüm. 'Risk alarak yaşıyorum!' diye başlayan cümleler kurması üzüntü vericiydi, Ben de kendimi bildim bileli ölümle yaşıyorum. Ölüm tehditleriyle yaşıyorum. Bu konuşulacak bir konu mu?" diye sordu.

Metiner ayrıca, "Başarılarını takdir ettiğim Soylu Bakanımız keşke zaafına yenik düşüp bir tartışma/kavga görüntüsünün oluşmasına sebebiyet vermeseydi" diye de ekledi.

“Bakan Soylu’nun partimi ve Reis’in hükümetini bana karşı savunur gibi yapıp suçlamalar yapması çok ağrıma gitti” diyen Metiner, “Daha da ağrıma giden ve beni ziyadesiyle üzen Soylu yandaşları olarak bilinen trollerin şahsıma yönelik itibar suikastine girişmeleriydi” dedi.

Metiner, “Hiçbir bakanın, ‘Terörle şöyle mücadele ediyorum, ölüm riskiyle karşı karşıyayım’ deme hakkı yoktur. Defalarca söylediğim bir hususu belirtmek isterim ki ben ölümüne Reis’çiyim. Reis’ten dolayı AK Partiliyim” ifadelerini kullandı.

“Başarılarını takdir ettiğim Bakan Soylu keşke zaafına yenik düşüp öyle bir tartışma/kavga görüntüsünün oluşmasına sebebiyet vermeseydi” diyen Mehmet Metiner, “Benim trollerim yok. Mensup olduğum bir cemaat, dernek, vakıf ve tarikat yok. Sağ olsunlar seven dostlarımız var” ifadelerini kullandı.