Süleymaniye’de referandum zirvesi

Süleymaniye’de referandum zirvesi

Dün, referanduma 5 gün kala Kürdistan'daki siyasi parti temsilcileri, Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum Süleymaniye'de biraraya geldiler. 

Irak Cumhurbaşkanı Masum, Bağdat ile Erbil arasında devam eden sorunların çözümü için uluslararası toplumla diyaloğun sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

Kürdistan Başkanı Barzani ise Fuad Masum'a önerilerinden dolayı teşekkür ederek, Kürdistan yönetiminin Bağdat ile aralarındaki sorunların çözüme kavuşması için bütün yolları denediğini ancak Bağdat'ın çözüme yanaşmamasından dolayı Kürdistan halkının kendi kaderini tayin etme seçeneğini devreye koyduğunu söyledi.

Bağdat'a yeni heyet

Kürdistan halkının kendi geleceğini garantiye alma ve kendi kendini yönetme yolunu seçtiğini ifade eden Başkan Barzani, "Ancak buna rağmen biz, referandumdan önce ve sonrasında da Bağdat ile diyaloğu koparmak istemiyoruz. Bu sayede gelecekte iki iyi komşu olabiliriz" diye konuştu.

Toplantıda Kürdistan'dan bir heyetin görüşmeler gerçekleştirmek üzere Cumartesi günü Bağdat'a gitmesi kararı alındığı bildirildi.

Kürdistan heyetinin Bağdat'ta farklı siyasi tarafların temsilcileri ve hükümet yetkilileri ile görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.