Tanju Özcan'dan dikkat çeken HDP ve Demirtaş çıkışı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP’nin tüm Kürtleri temsil etmediğini belirterek, “Selahattin Demirtaş'ın neden cezaevinde olduğu, hangi gerekçeye dayandığını bilmiyorum. Ben Sayın Demirtaş'tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum” dedi.

Tanju Özcan'dan dikkat çeken HDP ve Demirtaş çıkışı

Bolu Belediyesi'nde yabancı uyrukluların su faturaları ve çöp vergilerinde artış yapılması yönündeki teklif nedeniyle geçtiğimiz aylarda çok konuşulan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir televizyon programında CHP’nin cumhurbaşkanı adayı ve HDP hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı için "Kılıçdaroğlu'nun aday olmasını istemem" diyen Özcan, "İmamoğlu ve Yavaş'ın kazanma ihtimali yüzde 100" ifadelerini kullandı.

Özcan, “Ben Sayın Kılıçdaroğlu'nun aday olacağını düşünmüyorum. Çünkü defalarca genel başkanlar aday olmamalı dedi. Sayın genel başkanın o sözünü yiyip aday olacağını düşünmüyorum. 6 parti odak aday gösterecek mi belli değil, henüz netleşmedi. Hepsi de parlamenter sisteme dönüşten söz ediyor. Genel Başkanlar parlamenter sistemin doğal başbakan adayıdır. Ben Sayın genel başkanın aday olmasını istemem ama aday olursa oy veririm" dedi.

“HDP’nin PKK ile bağlantılarını kopartamadığını" savunan Özcan, "Kopartma konusunda da bir gayreti olduğunu ben göremiyorum. HDP bütün Kürt vatandaşlarını falan temsil etmiyor. PKK'nın avukatlığını yapsın diye HDP'ye oy veriyor değil milyonlarca insan" diye konuştu."

Özcan, Selahattin Demirtaş hakkında ise şu ifadeleri kullandı;

"Selahattin Demirtaş'ın neden cezaevinde olduğu, hangi gerekçeye dayandığını bilmiyorum. Sayın Demirtaş yıllardır şunu söylemeye çalıştı. Ben Sayın Demirtaş'tan nedense umutluyum. Ona biraz daha farklı bir gözle bakıyorum. Çünkü Sayın Demirtaş'ın 7 Haziran seçimlerinden sonra 'PKK denen örgüt' diye başlayan bir konuşmasını çok iyi hatırlıyorum. İmralı notlarına bakınca terör örgütü lideriyle ne kadar ters düştüğünü, Kandil'in yöneticileriyle ne kadar ters düştüğünü görüyorum. Sayın Demirtaş'ın cezaevinden çıkar çıkmaz şunu söylemesini umuyorum. 'Örgüt silah bıraksın, devlet bunun karşısında bir af çıkarsın ve bu sorunu görüşmek üzere ilk randevuyu Sayın Bahçeli'den istiyorum' demesini bekliyorum."