Thornton: 'Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerimizi daha fazla geliştirmeyi istiyoruz'

Thornton: 'Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerimizi daha fazla geliştirmeyi istiyoruz'

 İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu James Thornton, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerini daha fazla geliştirmeyi arzuladığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu James Thornton ile bir araya geldi.

Başbakanlık sitesinden yapılan açıklamada Başkan Neçirvan Barzani, merkezi Bağdat yönetimi ile Erbil arasındaki sorunların anayasa çerçevesinde çözülmesi gerektiğini vurgulayarak, “Şu ana içinden geçtiğimiz süreç Irak ile Kürdistan Bölgesi arasındaki sorunların çözülmesini gerekli hale getiriyor” dedi.

Açıklamada, tarafların yeni tip Koronavirüsü (Covid-19) salgınının yarattığı etkilerinin de konuşulduğu belirtildi.

IŞİD’e karşı mücadele konusunda taraflar arasındaki işbirliğinin artırılması gerektiğ vurgulandı. Irak ve Kürdistan Bölgesi’nde söz konusu tehlikeye karış mücadelede daha fazla destek verilmesinin altı çizildi.

İngiltere'nin Erbil Başkonsolosu James Thornton ise, ülkesinin Irak ve Kürdistan Bölgesi’yle ilişkilerini daha fazla geliştirmeyi arzuladığını söyledi.

İngiltere’nin Kürdistan Bölgesi’nde altyapıya yönelik yapılan çalışmalarda rol almak istediğini ifade eden Thornton, “Umarım İngiliz şirketleri Kürdistan Bölgesi’nde daha fazla iş fırsatı bulur” dedi.

Irak’ta geçtiğimiz ay kurulan Irak hükümetinin kabine programı toplantıda konuşulan komlardan biriydi. Taraflar Kazimi’yi desteklediklerini bir kez daha vurguladı.