Türk ordusu, Kobane'deki ABD üssüne girdi

Türk ordusu, Kobane'deki ABD üssüne girdi

Türk askerlerinin bugün akşam üzere Kobani’deki Xirap Hişk Kampı’nda bulunan ABD üssüne girdiği, bu gelişme üzerine halkın evlerini terk ederek kaçtığı bildirildi.

Rûdaw bültenine telefonla bağlanan Kobani’nin Xirap Hişk köyü sakinlerinden Ali Mele İsa, “ABD askerleri bugün saat 16:30 sıralarında Xirap Hişk Kampı’ndaki üssü boşalttı. ABD’li askerler çıktıktan yarım saat sonra 17:00’da Türk askerler üsse girdi” dedi.

Türk askerlerle birlikte Suriye Milli Ordusu mensuplarının da bölgeye girdiğini dile getiren Ali Mele İsa, “ABD ile Türkiye arasında anlaşma olduğu anlaşılıyor. Çünkü herhangi bir çatışma olmadı. ABD’li güçler Sırine üssüne gitti” dedi.

Mele İsa, “Çelebi ve Xirap Hişk köyü ile bölgedeki köylerden binlerce kişi bu gelişmenin ardından evlerini bırakıp kaçmaya başladı. Aramızda yaşlılar, kadınlar, çocuklar da var. Halkın durumu çok kötü. İnsanlar nereye gideceklerini bilmiyorlar” diye konuştu.

Kaçtıkları bölgeden silah sesleri geldiğini dile getiren Kobanili Ali Mele İsa, “20 kilometre kadar yürüdük. Biz Rakka’ya doğru kaçıyoruz. Kimi Minbic’e gidiyor, kimi çevredeki diğer yerlere kaçıyor” dedi.