Türkiye destekli cihatçılar 'DSG savaşçısı' dedikleri yaralı bir kadını yakaladılar

SMO bünyesindeki Sultan Murad örgütü Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçısı olduğunu ileri sürdüğü yaralı bir kadını görüntüleyen video yayınladı.

Türkiye destekli cihatçılar 'DSG savaşçısı' dedikleri yaralı bir kadını yakaladılar

SMO bünyesindeki Sultan Murad Tümeni Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçısı olduğunu ileri sürdüğü yaralı bir kadını görüntüleyen video yayınladı.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) bünyesindeki Sultan Murad Tümeni Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçısı olduğunu ileri sürdüğü yaralı bir kadını yakaladı. SMO cihatçıları tarafından paylaşılan bir videoda bir araç içerisinde iki cihatçının arasındaki kolları yaralı bir kadın görüntüleniyor.

Cihatçılar yaralı kadının DSG savaşçısı olduğunu dile getirirken bölgedeki güvenilir kaynakların İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne (SOHR) verdikleri bilgilere göre kadın DSG savaşçısı değil bir gazeteci ya da tıbbi yardım örgütü kadrosu.

Video görüntülerinde yaralı kadının yakalanması ile ilgili konuşan cihatçı konuşmasının sonunda Tekbir diyerek bağırıyor ve diğer cihatçılar da "Allahu Ekber" ile tekbir getiriyorlar. Sultan Murad örgütü üyesi Kürdistan İşçi Partisi (PKK) üyesi birini yakaladıklarını, yaralı olduğunu ve onu hastaneye götürdüklerini dile getiriyorlar.

Cihatçıların yaralı kadının, Serêkanîyê'ye (Resulayn) yaklaşık 3 km mesafede bulunan köylerden birinde yakalandığını dile getiriyor.