Türkiye, Rusya'nın Suriye'de Kürtlere yardım ettiğinden kuşkulanıyor

Türkiye, Rusya'nın Suriye'de Kürtlere yardım ettiğinden kuşkulanıyor

Rus Kommersant gazetesi Kremlin özel muhabiri Andrey Kolesnikov, Türkiye'nin, Rusya'nın Suriyeli Kürtlere yardım ettiğine dair kuşkularını ele alan bir yazı yazdı. Andrey Kolesnikov'e göre Çin'deki basın toplantısı sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suriyeli Kürtler konusunda soru ve yanıtının herkes tarafından duyulmak istediğini öne sürerek, “Sayın Erdoğan’ın bu konuda derin kuşkuları var” yorumunda bulundu.

Putin: Suriye'deki Kürtlere silah göndermiyoruz, Türkiye'nin endişelenmesine gerek yok

Kolesnikov, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 'Kuşak ve Yol Forumu'nun ardından basın toplantısında konuşan Putin'in, ülkesinin Suriye'deki Kürt güçlerine silah göndermediğini, bu nedenle Türkiye'nin endişelenmesi gereken bir durum olmadığını söylediğini hatırlattı. Kolesnikov, "Rus özel kuvvetlerinin Suriyeli Kürtlerin mevzilerini ziyaret etmesiyle ilgili soru çok hassas idi: Geçenlerde Soçi görüşmesinde (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan bu sıcak buluşma ile çeşitli fotoğrafları Putin'e gösterdi. Putin fotonun orjinal olduğunu inkar etmedi, ki inkar etmesi de tuhaf olurdu" dedi.

"Erdoğan, en azından eğittiklerini düşünüyor"

Rus gazeteci yorumuna şöyle devam etti: "Putin tabii ki soru ve yanıtın herkes tarafından duyulmasını istiyordu. Bu arada Sayın Erdoğan'ın kuşkusuz bu konuda derin kuşkuları var. Galiba Erdoğan şundan emin: Rus uzmanlar en azından Kürt militanları eğitiyor, muhtemelen onları hücuma geçiriyor ya da müfrezelerin arkasında duruyor."