Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş Erbil’e geliyor

Türkiye Ticaret Bakanı Bakan Mehmet Muş, 25-26 Eylül'de Irak'ı ve Kürdistan Bölgesi’ni ziyaret edecek.

Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş Erbil’e geliyor

Muş, bugün başlayacak ziyareti çerçevesinde, ilk olarak Bağdat'a giderek  Türkiye-Irak İş Forumu'na katılacağı ve Irak  Ulaştırma Bakanı Nasır Hüseyin Bender eş-Şibli ile resmi temaslarda bulunacağı daha sonra Erbil'e geçerek Muş’un, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Başbakan Mesrur Barzani ile görüşmeceği bildiriliyor.

Türk ve Iraklı iş insanlarının katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye-Irak İş Forumu'na katılacak olan Muş, ayrıca Irak Türkmen Cephesi Yürütme Kurulu Üyesi Aydın Maruf ile de bir görüşme gerçekleştirecek.

Türk iş insanlarının, Türkiye-Irak İş Forumu'nda, Irak özel sektör temsilcilerinin yanı sıra ilgili bakanlık ve kurumların yetkilileriyle de görüşme gerçekleştirmesi öngörülüyor.

Türkiye, geçen yıl Irak'a 9,1 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirirken bu tutar ocak-ağustos döneminde 6,6 milyar dolar oldu. Irak'a satılan ürünler arasında mücevherat, mobilya, un, tavuk eti, bisküvi ve gofret, hijyenik havlu ve bebek bezi, izole kablo ve teller, kuru baklagiller, soya küspesi, demir-çelik eşya ve plastik boru öne çıkıyor.