Neçirvan Barzani: 'Irak’ın ABD’ye ihtiyacı var'

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, ABD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin konuşlu olduğu Ayn Esad üssüne yönelik roketli saldırıyı kınayarak, “Irak’ın ABD ve Uluslararası Koalisyon’un devamlı yardımına ihtiyacı var” dedi.

Neçirvan Barzani: 'Irak’ın ABD’ye ihtiyacı var'

Irak’ın Enbar vilayetinde bulunan ABD öncülüğündeki Uluslararası Koalisyon askerlerinin bulunduğu Ayn Esad hava üssüne, dün sabah roketli saldırı düzenlenmişti.

Ayn Esad üssüne yönelik saldırıyı kınayan Neçirvan Barzani, “ABD ve Uluslararası Koalisyon’un konuşlu olduğu Ayn Esad üssüne yönelik saldırıyı kınıyorum. Saldırıda hayatını kaybeden çalışanın ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz” dedi.

Barzani, Irak’ın talebi üzerine terörle mücadele destek vermek üzere Irak’ta bulunan Uluslararası Koalisyon Güçleri’ne yönelik saldırılar Irak’ın çıkarına olmadığını belirterek, saldırıların ülkenin istikrarı ve geleceğine yönelik doğrudan bir tehlike olduğunu ifade etti.

IŞİD’in güçlenmesini önlemek için bu süreçte Irak’ın ABD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin devamlı bir şekilde yardımına ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Barzani, “Federak Hükümet, Parlamento, siyasi taraflar ve Irak’taki bileşenlerden saldırılara karşı sessiz kalmamalarını ve Irak’ın bazı tarafların çıkarı için mücadele alanı yaplmasına izin vermemelerini istiyorum” diye konuştu.

İran’a yakın Şii milisler son zamanlarda Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki ABD ve Uluslararası Koalisyon Güçleri üslerine yönelik saldırılarını arttırdı.

Rudaw