Türkiye’den Erdoğan'ı hedef alan gösteriler için İsveç’e sert tepki

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, İsveç'in başkenti Stockholm'de PKK taraftarları olduğu belirtilen kişilerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan gösterilerine müsaade edilmesini şiddetle kınadı.

Türkiye’den Erdoğan'ı hedef alan gösteriler için İsveç’e sert tepki

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Stockholm’de bugün düzenlenen bir etkinlikte, bir kez daha, PKK iltisaklı bir grubun terör örgütü sembolleriyle propaganda yapmasına ve Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin eylemde bulunmasına müsaade edilmesini en ağır şekilde kınıyoruz” denildi.

Açıklamada, “İsveç’in PKK ve uzantılarının eylemlerini engellemek bağlamında üstlendiği taahhütleri hatırlatmak isteriz” ifadeleri kullanıldı.

Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da Twitter'dan yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:

"İsveç’in başkenti Stockholm’de bugün gerçekleşen terör örgütü PKK destekçilerinin Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef alan provokasyonunu en şiddetli şekilde kınıyorum. İsveç’in terör örgütlerinin faaliyetlerine müsaade etmesi, Sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik provokasyonlara sessiz kalması kabul edilemez. NATO’da müttefikimiz olmak isteyen İsveç’in terör örgütlerinin faaliyetlerine izin vermeyerek taahhütlerine sadık kalması gerekir. Terör bir insanlık suçudur. Terör örgütlerinin her türlü eylemlerine engel olunması hukuk devletlerinin asli görevidir."