UNİCEF'ten PYD'ye çağrı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) denetimindeki Rojava Özerk Yönetim'e, yılbaşından bu yana Ghweran cezaevinde tutuklu bulunan tüm çocuk ve gençlerin serbest bırakılması çağrısında bulundu.

UNİCEF'ten PYD'ye çağrı

UNİCEF raporunda, 20 Ocak 2022'de Hesekê kentindeki Ghweran hapishanesine saldırı düzenlendiğini ve tansiyonun artmasına neden olduğunu söyledi.

Sonuç olarak, çoğu Iraklı, Suriyeli ve bazıları 12 yaşın altında olan 20 başka ülkenin sakinlerinden oluşan yaklaşık 700 erkek çocuğun tutuklandığına dikkat çekti.

UNICEF, Suriye Demokratik Güçleri tarafından kontrol edilen cezaevlerinden yaklaşık 850 çocuğun serbest bırakılması ve ülkelerine dönmelerine yardım edilmesi çağrısında bulundu.

Raporda ayrıca, geçen yıl kampta 90 Iraklı ve Suriyeli öldürüldüğü için El Hol kampındaki durumun istikrarsız olduğu belirtildi.

Son aylarda kamp, ​​koruma görevlilerine veya insani yardım görevlilerine yönelik kaçış girişimleri ve saldırılar da dahil olmak üzere çok sayıda güvenlik olayına tanık oldu Olayların  birçoğunda çok sayıda kişi öldü ve yaralandı.

Resmi istatistiklere göre, Al-Hol kampı 16.404 aileyi barındırıyor. Bu sayının 8.256’sını Iraklı aile 5.619 Suriyeli aile ve 2.529 yabancı aile oluşturuyor.