Van’da karar geri alındı: Mazbata, Abdullah Zeydan’a iade edildi!

Van’da karar geri alındı. Yüksek Seçim Kurulu, AKP’li adaya verilen mazbatayı tekrar seçilen DEM Parti Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a iade etti.

Van’da karar geri alındı: Mazbata, Abdullah Zeydan’a iade edildi!

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, gelişmeyi sosyal medya hesabından duyurdu. Bakırhan, "Olması gereken oldu ve Van halkının iradesi hayat buldu. Hayırlı olsun" dedi.

Bakırhan'ın mesajı şöyle:

"Bijî gele me, bijî tekoşîna Wane…

Olması gereken oldu ve Van halkının iradesi hayat buldu.

Hayırlı olsun"

DEM Parti'den mesaj

Karara dair dair DEM Parti, X hesabından “Kürt halkının, dostlarımızın ve demokratik kamuoyunun direnişi sonucunda Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanımız Abdullah Zeydan’a mazbatasının verilmesine karar verilmiştir. Her Bijî Berxwedana Gelê Kurd" paylaşımında bulundu.

Abdullah Zeydan da karara ilişkin, “Hakkımız olan mazbata geri verildi. Halkımızın bu sahiplenmesi ve iradesini selamlıyoruz. Halkamızın bu dik duruşu ve mücadelesinin önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

Leyla Zana ise karar ilişkin “Van, Kürdistan’ın tacıdır. Çok yaşa” mesajı paylaştı.

 

 

 

Ne olmuştu?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazandı.

AK Parti'li aday Abdülahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27.51 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti'nin Van'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 13 ilçenin 13'ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan'ın mahkeme kararıyla geri aldığı seçilme hakkının 29 Mart cuma günü, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığı ortaya çıkmıştı.