Başbakan Barzani: Maaş konusunda Irak Hükümeti ile anlaşmaya varıldı

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, uzun uğraşlar sonucu federal hükümet ile yaşanan maaş sorununa çözüm bulunduğu müjdesini verirken, Mart 2024 memur maaşlarının dağıtımına Ramazan bayramı öncesi başlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Başbakan Barzani: Maaş konusunda Irak Hükümeti ile anlaşmaya varıldı

Başbakan Mesrur Barzani, bugün (3 Nisan 2024) yaptığı açıklamada, “Uzun uğraşlar sonucunda, hem federal hükümet Başbakanı ekibi hem de Kürdistan Bölgesi Hükümeti ekibinin iş birliğiyle, çalışanların ve memur maaşlarının ödenmesi sorununa uygun bir çözüm bulmak mümkün oldu.” ifadesine yer verdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani başta olmak üzere söz konusu engellerin birlikte aşılmasına yardımcı olan tüm güçlere ve taraflara teşekkür eden Başbakan Barzani, “Geçmişte bölge vatandaşlarını hayal kırıklığına uğratmak amacıyla birçok girişimde bulunulmuştu, bu nedenle bölgedeki memurlara direnişleri için bir kez daha teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

İki gün içerisinde şubat ayı maaşları dağıtımının sona ereceğine işaret eden Başbakan Barzani, “Mart ayı maaşlarının dağıtımına bayramdan önce başlamaya çalışacağız.” dedi.