AK Parti'den Zeydan kararına ilk yorum: Cinnet haliydi, son buldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, “Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı. Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum” açıklamasında bulundu.

AK Parti'den Zeydan kararına ilk yorum: Cinnet haliydi, son buldu

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) mazbatanın Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Abdullah Zeydan’a iade edilmesi kararı aldı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı, X üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı.

Yüksek Kurulu ve sayın üyeleri içtenlikle kutluyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, daha sonra yaptığı bu paylaşımı sildi.

Ne olmuştu?

DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 245 bin 573 oy alarak yüzde 55.48 oranıyla kazandı. AK Parti'li aday Abdülahat Arvas ise 120 bin 147 adet oyla, yüzde 27 oranında kalmıştı.

Ancak DEM Parti'nin Van'da Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 13 ilçenin 13'ünü de kazandığı seçimlerin ardından Zeydan'ın mahkeme kararıyla geri aldığı seçilme hakkının 29 Mart cuma günü, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla ve mesai bitimine 5 dakika kala geri alındığı ortaya çıkmıştı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bugün (3 Nisan) Abdullah Zeydan’a iade edilmesi kararı aldı.