Van'da karayoluna çığ düştü: İki araç çığ altında kaldı

Van-Bahçerasay karayolu üzerinde, yolun kar yağışı nedeniyle kapalı olmasından dolayı terk edilmiş halde bırakılan iki aracın üzerine çığ düştü.

Van'da karayoluna çığ düştü: İki araç çığ altında kaldı
Van'da 4 gün önce etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van- Bahçesaray karayolunda mahsur kalıp, 9 kilometrelik yolu yaya olarak yürüyen 10 kişinin terk ettiği 2 araç, çığ altında kaldı. Bölgeye gelerek minibüs ve hafif ticari aracı küreklerle kurtarmaya çalışan araç sahipleri, yetkililerden yardım istedi.
 
DHA'nın haberine göre; Van'dan, 4 gün önce Bahçesaray yönüne ilerleyen Osman Küncü yönetimindeki yolcu minibüsü ve Temir Sabırlı yönetimindeki hafif ticari araçta bulunan toplam 10 kişi, 3 bin rakımlı Karabet Geçidi inişinde kar ve tipiye yakalandı. Mahsur kalanlar, ekiplerden yardım istedi. Çığ riski nedeniyle ulaşıma kapatılan bölgeye ekipler ulaşamayınca, araçları terk eden 10 kişi, 9 kilometrelik yolu yaya olarak yürüyüp, ilçeye ulaştı. Terk edilen 2 araç ise daha sonra çığ altında kaldı. Bölgeye gelen araç sahipleri, minibüs ve hafif ticareti aracı küreklerle kurtarmaya çalıştı. Sürücüler, araçların kurtarılması için yetkililerden yardım istedi.
 
4 ve 5 Şubat 2020 tarihlerinde aynı yolda üst üste iki çığ felaketi yaşanmış ve 35 kişi yaşamını yitirmişti.