Akademisyenden Roboski Katliamı yorumu: 'Görüntü çok güzel, daim olsun'

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Işık, Şırnak-Roboski’de katledilen Kürt gençlerinin cenaze töreninde çekilen fotoğrafın altına “Görüntü çok güzel, daim olsun” ifadeleriyle nefret içerikli paylaşımlarda bulundu.

Akademisyenden Roboski Katliamı yorumu: 'Görüntü çok güzel, daim olsun'

Bugün, Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde 28 Aralık 2011'de Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçaklarının bombardımanı sonucu hayatını kaybeden 17’si çocuk 34 kişinin katledilmesinin 12’inci yıldönümü.

Anadolu 2071 Sosyal Medya Derneği Başkanı Bekir Tiryaki, X (eski ismiyle Twitter) hesabından Roboskililerin cenaze töreninde çekilen fotoğrafı, “Alın size koridor” notuyla paylaştı.

Ekran alıntısı

Tiryaki’nin paylaşımı tepki çekerken, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuba Işık ise fotoğrafın altına “Görüntü çok güzel, daim olsun” şeklinde nefret söyleminde bulundu.

Ekran alıntısı

 

Halen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü’nde Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Tuba Işık’ın bu paylaşımı büyük tepki topladı.

Işık'ın uzmanlık alanının "gazetecilik" olduğu belirtildi