Vatikan temsilcisinden Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür

Vatikan’ın Irak Büyükelçisi Mitja Leskovar, Papa Francesco’un Erbil’deki sıcak ve samimi karşılama ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Neçirvan Barzani ve Kürdistan halkına teşekkür etti.

Vatikan temsilcisinden Kürdistan Bölgesi’ne teşekkür

Başkan Neçirvan Barzani,bugün başkent Erbil’de Vatikan’ın Irak Büyükelçisi Mitja Leskovar’ı kabul etti.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ndeki göçzedelerin durumu, Musul’daki gelişmeler, Covid-19 salgını ile aşılama süreci, Erbil-Bağdat ilişkileri, Irak’taki seçim ve yaşanan son gelişmeler ele alındı.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco’un Erbil’deki sıcak ve samimi karşılama ve misafirperverliğinden dolayı Başkan Neçirvan Barzani ve Kürdistan halkına teşekkür eden Vatikan’ın Irak Büyükelçisi Mitja Leskovar, Vatikan’ın Kürdistan’daki birlikte yaşamı, hoşgörüyü ve toleransı önem ve saygıyla karşıladığını vurguladı.

Başkan Neçirvan Barzani de Hristiyanların Irak ve Kürdistan Bölgesi’ndeki önemli rolüne değinerek, Hristiyanların Kürdistan Bölgesi’nin asıl bileşeni olduğunu, Kürdistan’ın gelişmesinde önemli rol üstlendiklerini belirtti.

Barzani, Kürdistan’da yaşayan bütün dini ve etnik bileşenlerin haklarının tamamen korunacağını bir kez daha vurguladı.

Geçtiğimiz günlerde Ankawa ilçesinde açılan Katolik üniversitesinin önemli bir tolerans adımı olarak nitelendiren Neçirvan Barzani, eğitimin iyi ve gelişmiş bir toplumun altyapısı olduğunu söyledi.

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, 7 Mart 2021’de başkent Erbil’i ziyaret etmiş Başkan Neçirvan Barzani ile Başbakan Mesrur Barzani tarafından karşılanmıştı. Tarihi ziyaret dünya kamuoyunda büyük ses getirmiş Kürdistan Bölgesi’nin güvenli bir bölge olarak dünya medyasında yer almıştı.