Xaneqîn'de patlama: 2 ölü, 11 yaralı

Xaneqin’de İmam Hüseyin’in öldürülüşünün 40'ıncı gün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin yaşanan patlamada 2 kişinin öldüğü, 11 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Xaneqîn'de patlama: 2 ölü, 11 yaralı

Xaneqin’de İmam Hüseyin’in öldürülüşünün 40'ıncı gün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinliğin yaşanan patlamada  2 kişinin öldüğü, 11 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Xaneqin’de İmam Hüseyin’in öldürülüşünün 40'ıncı gün yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik yakınlarında daha önceden yerleştirilen bir bombanın patlaması üzerine 2 kişinin hayatını kaybettiği, 11 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

Bawe Mehmud Mezarlığı’nda düzenlenen merasimin yapıldığı yere yakın yerde gerçekleşen patlam nedeniyle halkın başka yöne yönlendirildiği kaydedili.

Bawe Mehmud Mezarlığı’nda başka bir bombanın da olduğunu tespit eden güvenlik güçlerinin, bombayı imha etmek için çalışma yürüttüğü bildirildi. 2’inci bombanın bulunduğu alanında güvenlik şeridi oluşturan güvenlik güçleri, halkın mezarlığı ziyaret edenleri başka yöne yönlendirdi.

Bölgede çalışmalar yürütülürken, yaralıların hastanelere kaldırıldığı belirtildi.

Hicri takvimle 10 Muharrem 61 tarihinde (M.S. 10 Ekim 680) İmam Hüseyin’in öldürülüşünün 40'ıncı gün yıl dönümü dolayısıyla Kerbela başta olmak üzere birçok yerde “Erbain” yas törenleri düzenleniyor.