YNK üyesi Ferid Zamdar,Kosret Resul'ü öldürmeye çalıştılar

YNK üyesi Ferid Zamdar, YNK içindeki bazı kişilerin Kosret Resul’ü öldürmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

YNK üyesi Ferid Zamdar,Kosret Resul'ü öldürmeye çalıştılar

YNK üyesi Ferid Zamdar, YNK içindeki bazı kişilerin Kosret Resul’ü öldürmeye çalıştıklarını ileri sürdü.

YNK Basın Bürosu Sorumlusu Ferid Zamdar, 16 Ekim’de Kerkük’ün işgalinde rol alan YNK’li kliğin Kosret Resûl’ü öldürmeye çalıştığını idda etti.

Yazar ve eski YNK üyesi Ferîd Zamdar, 16 Ekim’de İran ve Irak’la anlaşarak Kerkük’ü teslim eden grubun YNK’yi ele geçirmek için darbe grişiminde bulunduklarını, önünde enbüyük engel olarak YNK Genel Sekreteri 1. Yardımcısı Kosret Resûl'ü engel olarak gördüklerini söyledi.

‘Politbüronun feshi büyük hataydı’

Basnews'te yer alan haberde, Ferid Zamdar YNK’nin polütbüroyu feshetmesinin de bu ele geçirme girişiminin bir parçası olduğunu ifade ederek, “YNK politbürosunun feshedilmesi büyük bir hataydı!” dedi.

YNK politbürosunun fesh edilmesi sonrası kimsenin 16 Ekim’de gerçekleşen ‘ihanet’ten artık söz etmediğini söyleyen Ferid Zamdar, “Kerkük’te kendileri ihanet etti. Şimdi de diyorlarki Kürtlerin Kerkük’te bir polis kadar otoritesi bulunmuyor!” şeklinde tepki gösterdi.

‘İran YNK’yi avucunun içine aldı’

Haberde, Mam Celal ile zamanında dostane ilişkileri bulunan Zamdar'ın,  İran’ın YNK’ye ‘el koyduğu’nu iddialarına yer verilirken,  “İran YNK’yi tamamen avucunun içine aldı. İran’a karşı sadece  Kosret Resûl durabilir. Kendisinin tedavi gördüğü hastaneden dönmesini ve YNK’nin durumunu düzeltmesini bekliyoruz” sözleri aktarılıyor..

‘Kosret Resûl’ü öldürmek istediler’

16 Ekim ekibinin Kosret Resul’ü Kerkük işgali döneminde öldürmeye çalıştığını ileri süren Ferid Zamdar “Kosret Resul hastalandığı zaman o gruptan kimse onu görmeye gitmedi. Zaten  Kosret Resûl’ü daha önce öldürmeye çalışmışlardı” şeklinde konuştu.

YNK’nin istihbarat örgütü aracılığı ile kendisine karşı olanları bastırdığını belirten Zamdar “YNK birgün bu bastırma karşısında kötü patlayacak. YNK taraftarları ve sempatizanları müthiş öfkeli. İhanetçilerin cezalandırılmasını istiyorlar. Kimse YNK yetkililerini dinlemiyor bile. Durum o kadar kötü ki Mehmûd Sengawî ‘Artık YNK’yi yönetemiyoruz’ diyor. YNK’ye gönülden bağlı olanlar şehitlerin kanının peşkeş çekilmesine ve satılmasına izin vermeyecektir” dedi.