YNK’li vekil: Süleymaniye PKK ile Türkiye savaşının merkezi haline getirildi

Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK), Kürdistan Bölgesi Parlamentosu Milletvekili Cemal Hewêz yaptığı açıklamada, YNK’nin en büyük hatasının Kürdistan İşçi Partisi’ne (PKK) yakınlaşması olduğunu belirtti.

YNK’li vekil: Süleymaniye PKK ile Türkiye savaşının merkezi haline getirildi
Konuya ilişkin Basnews’e açıklamalarda bulunan Cemal Hewêz Herûtî şunları söyledi: “YNK’nin şu an en çok zorlandığı ve en çok karşı karşıya kaldığı sıkıntı PKK’ye yakınlaşmasından ortaya çıkan durum. Zaten bu durumdan dolayı Türkiye, YNK’ye karşı cephe almış konumda. Türkiye YNK alanlarına uçak saldırılarında bulunuyor ve Ankara’daki temsilciliğini kapattı. En son olarak Süleymaniye PKK ile Türkiye arasındaki savaşın merkezi haline geldi.”
 
PKK’nin Kürdistan Bölgesi’nin statükosunu göz önünde bulundurması gerektiğine dikkat çeken Hewêz, bir jandarma veya bir askerin öldürülmesiyle Kürt sorununun çözülemeyeceğini bu nedenle önemli olanın bu devletlerin sistemlerinde değişiklik yaratacak tavırlar sergilenmesi gerektiğini ifade etti.
 
Uluslararası yasaların bir devlet topraklarından başka bir devletin topraklarına saldırmayı kabul etmediğine vurgu yapan Herûtî açıklamasının devamında, PKK’nin Kürdistan Bölgesi yasalarına saygılı olmadığını, kendi bildiklerini yaptığını, oysa Kürdistan Bölgesi statüsünün bütün Kürtler için bir umut olduğunu, bu nedenle bir tarafın kalkıp varolan bu kazanımları yerle bir etmesine müsade edilmemesi gerektiğini söyledi.