YPG'li komutan: Suriye'yi savunmaya hazırız

YPG'li komutan: Suriye'yi savunmaya hazırız

Krd News

Suriye İnsan Hakları Gözlem Evi örgütüne konuşan adının açıklanmasını istemeyen bir YPG’li komutan Türkiye’nin askeri hareketliliğinin bir işgal olduğunu belirterek tüm Suriyelileri Türkiye’ye karşı durmaya çağırdı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi internet sitesine bilgi veren YPG’li komutan Türkiye’nin amacının Halep’e kadar girmek olduğunu söyledi. Esad rejiminin ve Rusya devletinin Türkiye’nin bölgedeki varlığına tepki vermemesini de eleştiren YPG’li komutan, "Türkiye, rejimin veya Rusya'nın herhangi bir tepkisi olmadan Suriye'nin kuzeyinde yer alan alanları işgal etmeye devam ediyor ve tüm Suriyeliler ülkesini savunmak zorunda"

Türkiye destekli Özgür Suriye Ordusu’nun denetimindeki Azez ve Cerablus arasındaki toprakların Türkiye’nin fiili larak işgal ettiğini de belirten YPG’li komutan, "Türkiye tarafından işgal edilen bölgeler ve her Suriye vatandaşı onları savunmak zorundadır ve YPG'nin bu alandaki saldırı planları bulunmamakta ancak ülkede herhangi bir toprak işgaline karşı topraklaımızı savunmaya ve korumaya hazırız. " dedi

Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırılarına Rusya’nın tepkisiz kalmasını da eleştiren YPG’li komutan, "Rusya'nın Suriye topraklarına girmesi için bir Rus-Suriye-Türk anlaşması hakkında doğrudan ve açık delil bulunmuyor. Ancak Türkiye'nin kuzeyindeki topraklarda işgal edilmesine, bu taraflar arasında bildirilmemiş bir uzlaşı olma ihtimalini artırıyor "dedi.