YSK seçim hazırlıklarına başladı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim hazırlıklarına başladığı belirtildi. Kurum, seçimler için kağıt ve mürekkep alımı yaparken, seçimlerin güvenliği için de HAVELSAN ile çalışmaya başladı.

YSK seçim hazırlıklarına başladı

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın yazısına göre, YSK, erken seçim kararı alınmaması halinde, 2023 yılı Haziran ayında yapılacak seçimlerin hazırlıklarına başladı. 

TBMM’de ilk seçimlerde uygulanacak Seçim Yasası değişikliği görüşülürken YSK de, kağıt, mürekkep gibi hazırlıkların yanı sıra, seçim verilerinin siber güvenliği konusunda da HAVELSAN ile çalışma yürütülüyor.

Seçim hazırlıkları için henüz erken olduğu yorumlarına YSK'den, "Fiyatlar artmadan stoklarımızı tamamlamak istedik" yanıtı geldi.

Babacan, "YSK alışverişe çıktı" başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandı:

"YSK, verilerin güvenli korunması ve siber saldırılara karşı sorun yaşanmaması için yıllardan beri HAVELSAN’dan danışmanlık hizmeti alıyor. Tüm veriler YSK’nın Kocatepe’deki eski binasında depolanıyor. Şimdi, verilerin yeni teknolojiyle daha güvenli hale getirilmesi için Savunma Sanayi ile protokol imzalandı. Yeni binanın alt katı özel güvenlikli bir veri koruma kalesine çevriliyor. Yedekli bir sistemle çifte koruma sağlanacak."

Haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz