Yunanistan, Türkiye ile sınır kapılarını açıyor

Yunanistan, Türkiye'ye kara yoluyla uyguladığı seyahat kısıtlamasını yaklaşık 17 ay sonra kaldırdı. Buna göre Türkiye vatandaşları bugünden itibaren Edirne'den Yunanistan’a açılan İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies sınır kapılarından Yunanistan’a giriş yapabilecek. Ancak kişi sayısı, TIR şoförleri haricinde, her bir kapı için haftada azami 1500 olarak sınırlandırıldı.

Yunanistan, Türkiye ile sınır kapılarını açıyor

DHA’nın haberine göre kısıtlamanın kaldırıldığı, Atina Türkiye Büyükelçiliği'nden yapılan yazılı açıklamayla duyuruldu. Açıklamada şöyle denildi:

"Yunanistan ülkemize yönelik seyahat kısıtlamalarını bugün (5 Ağustos) itibarıyla büyük ölçüde kaldırmıştır. Ülkemizde mukim vatandaşlarımızın Yunanistan’a hava yoluyla seyahatlerde herhangi bir kısıtlama uygulanmamaktadır. Bununla birlikte, İpsala-Kipi ve Pazarkule-Kastanies hudut kapılarından Yunanistan’a giriş yapabilecek kişi sayısı, TIR şoförleri haricinde, her bir kapı için haftada azami 1500 olarak sınırlandırılmıştır" denildi. Yunanistan'a giriş yapmak isteyen vatandaşların Covid-19 aşı kartları ya da son 72 saate yapılmış PCR testlerini ibraz etmek şartıyla ülkeye girişlerinin izin verileceği belirtildi.

Yunanistan'ın kara yolundan geçişlere sınırlı izin verdiği açıklamada adalarda uyguladığı kısıtlamaların ise sürdüğü belirtildi.