ABD: İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceğiz

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, "İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceklerini" bildirdi.

ABD: İran'ın bölgesel istikrarı tehdit etmesine izin vermeyeceğiz

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Almanya'da düzenlenen 53. Uluslararası Münih Güvenlik Konferansı'nda Irak Başbakanı Haydar El İbadi ile görüşen Pence'in IŞİD'e karşı verdiği mücadele ve Irak güvenlik güçlerinin gösterdiği başarılar sebebiyle İbadi'ye teşekkür ettiği belirtildi.

Açıklamada, İran'ın bölgesel adımlarına da dikkat çekilerek "Başkan Yardımcısı, İran'ın, Irak dahil bölgedeki müttefiklerimizin istikrarını tehdit etmesine müsaade etmeyeceğimizi vurguladı." ifadelerine yer verildi.

İkili arasındaki görüşmede IŞİD'la mücadele, Irak'ın ekonomik durumu ve Musul'un kurtarılmasına yönelik iş birliği gibi konuların kapsamlı şekilde ele alındığı kaydedildi.

Pence'in ayrıca Irak güvenlik güçleri ile Kürdistan Peşmerge güçleri arasındaki iş birliğinden de övgüyle söz ettiği vurgulandı.

Görüşmede iki ülke arasındaki karşılıklı iş birliği alanlarında daha yakın çalışılması konusunda mutabık kalındığı ve özellikle ekonomik iş birliğinin artırılmasına yönelik tedbirlerin konuşulduğu ifade edildi.